Sista inlägget

09.08.2019 kl. 12:08

Ett sista inlägg medan sommarn växlar mellan sol och moln, floxen har överlevt torkan och äppelträdet är tungt av frukter. Det gröna huset i utkanten av staden är forfarande grönt och bebott, barnbarn och barn kommer och går, det finns rum med kvarglömda klädesplagg i alla storlekar och leksaker, det kommer vi aldrig ifrån. Ett sätt att leva, ett val i livet. Jag är varken gammal eller ung, att ta vara på stunden oavsett väder eller humör är en självklarhet. Den kreativa inspirationen är en lömsk kraft som jag gått i närkamp med och övervunnit. Snart räcker inte tiden till. Hösten är välkommen även om slutet på sommaren alltid inneburit ett stråk av melankoli. Även melankolin kan vara vacker. Liksom ändlösa middagar på verandan, hyllningen till kärleken. Jag lyssnar på albumet Elva steg av Ville Pusa vars sommarprat fångade min uppmärksamhet i morse. Pratarna i P1 har betytt mycket för mig denna sommar bl a Adam Pålsson, Vera Vitali, Grynet Molvik, Jonas Gardell. Sådana prat som sätter spår och går rakt in. 

Sista inlägget för portalen läggs ner. Makaronimamman ser sig om efter nya utmaningar. Man ska aldrig säga aldrig. Jag känner mig stark och lycklig, som efter ett morgondopp. Ett innerligt tack till läsare och följare. Det har gått nio år. Tack även till Ratata och Klaus Suhonen som grundade portalen.

Dagens känsla kan ingen annan än Tove Jansson beskriva bättre.

citat:

" En dag så full av lycka./ Arbetade i trädgården, dimman lyfte tidigt. /Kolibrierna stod stilla över kaprifolens blom./Det fanns inte på jorden  en sak jag ville äga./Jag visste inte någon värld att avundas./ Vad ont som har hänt hade jag glömt./Skämdes inte för tanken att vara den jag alltid varit. /Kände ingen smärta i kroppen./ När jag rätade på ryggen såg jag hav och segel."

Kommentarer (1)
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Tack för en underbar blogg
Minna Lindeberg09.08.19 kl. 20:53


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

09.08, 20:53Sista inlägget av Minna Lindeberg
01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life