Ett hemligt ställe

13.05.2019 kl. 10:50
När det är måndag tar jag bussen in till stan. Innan det går jag till den hållplatsen som är längst bort. Det är en sådan morgon när gatorna blir renspolade, milt och mulet med vårfåglar, tulpaner och narcisser. Jag känner mig energisk av den skira grönskan under vilken jag går raskt. Det är nästan så att jag sätter igång att tralla på en melodi, att jag dristar mig till små skutt. Jag kommer snabbt fram dit jag ska, ett hemligt ställe med det godaste kaffet och de bästa borden, där min energi stegras, jag kopplar in mig, stöpslar, hörlurar, dokument. Jag skyndar mig, ännu litar jag inte på att fokuset håller. Ofta rymmer orden iväg, som en hala jävlar, bara slinker mig ur händerna. Var är manualen för hur man uppfostrar en text? Men idag; här på mitt hemliga ställe finns mänskor, ett utrymme för kreativitet, här råder ingen förlamande tystnad, alla har en arbetsuppgift, många dricker kaffe. Jag sitter vid fönstret och skriver.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb