Det gyllene snittet

02.05.2019 kl. 13:41

Mitt bland böcker och mänskor, staden böljer och blänker, jag dricker kaffe ur en pappmugg och röker under ett valv. Det regnar, en förbipasserande ber om eld. Jag återgår till skrifterna, jag är långt borta i min egen stad, mina dokument är från en annan tid, de ska uppdateras så att jag kan känna igen dem, så att jag älskar att läsa vad jag skrivit. Jag hör skratt och kaffekoppsklirr genom pianomusiken i hörlurarna som är blåa och trycker mot mina öron. Jag står ut med det. Stolarna på cafeet är armégröna, orange och vita, lamporna är stilrena, ljusintaget från de stora fönstren är behagligt. Många sitter vid sina uppfällda skärmar, lutade över tangentborden. I denna bygggnad läser jag om det gyllene snittet, normen för den fullkomliga harmonin gällande mått och proportioner inom arkitekturen. Hela dagen känns som en stor lättnad.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

09.08, 20:53Sista inlägget av Minna Lindeberg
01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life