Kolonnett

27.03.2019 kl. 10:58
Det är en mycket lovande onsdag så jag återgår, utan omsvep, till kolonnerna.  De är bekanta och finns omnämnda mellan raderna, de fungerar som utgångspunkter för en berättelse. Jag kan inte räkna dem alla, de står uppradade i en passage i vilken jag kan röra mig framåt, liksom dröjande. Jag vet allt om fristående vertikala stöd som består av skaft, bas och pelarhuvud, även kallat kapitäl. Där byggnaden slutar tar skogen vid och tvärtom, alla stammar är medräknade. Stigarna löper kors och tvärs och jag går vart jag vill, uterum blir innerum med ett spjälverk som utgör ett randigt ljusintag tvärs över kolonnerna. Dem som jag har utforskat i dagar och nätter, den symboliska betydelsen, räfflorna som är tecknade ur minnet, flera skissblock av antika utformningar, joniska, doriska och korintiska detaljer. Jag betraktar skuggorna som faller snett, två stackars hundar i ljusgröna tröjor. I mitt lexikon står: En liten kolonn kallas kolonnett.  
Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

09.08, 20:53Sista inlägget av Minna Lindeberg
01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life