Kenguruvin

12.03.2019 kl. 14:42
En fönsterplats är ibland det som behövs. Jag kliver ut ur min skrivgrotta, den som är innesluten i ett förlamande material.  Nu vid ett ljust fönster som vetter ut mot en rondell, bussar spårvagnar och bilar, mänskor som går hukande i kylan. Det är inte kallt men mänskor hukar sig ändå för kylan tränger in och gör dem otåliga. De skyndar framåt utan att flanera, de spanar in ett vindskydd, ett varmt café. Att frysa är det värsta, det vänjer man sig aldrig vid. Jag tittar på bilarna, spårvagnarna, bussarna och mänskors otåliga ansiktsuttryck. I caféet klättrar kastanjevin upp längs en vägg, det hörs flöjtmusik och röster som jag egentligen inte hör, sånt som inte stör mig hör jag sällan. Jag äter en varm banankaka och sörplar mitt kaffe. Att skriva är det lättaste utom när det är det svåraste. Mitt liv är inne i en obehindrad fas. Jag har döpt detta ställe till dagens kontor. Jag kan gå när jag vill och aldrig komma tilllbaka. Ännu stannar jag en stund, orden flyter fram under kastanjevinet. Det är en växt som hör till familjen vinväxter och kommer ursprungligen från Vietnam. Den växer kraftigt och får långa klättrande rankor. Kallas även kastenjeranka eller kenguruvin. 
Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb