Man blir som tokig

26.02.2019 kl. 11:10
Stolar och bord byter plats, mattor hänger på vädring, jag ställer narcisser i krukor på fönsterbrädet, öppnar fönster och ser på snön som sjunker, lyssnar på en ivrig bofink. Det doftar jord och smältvatten, våt sand. Lånehunden drar iväg med mig på hala gator, vi kan gå hur långt som helst, ända bort till havet, strandstigarna, över broar, längs fälten. Det finns mycket landsbygd i staden där vi bor. Jag vet att våren är på väg, vindriktningen är sådan. Ibland skiner solen och man blir som tokig. De ommöblerade rummen fylls med ett gult sken, narcissernas knoppar sväller och slår ut när som helst. På eftermiddagrna skriver jag rätt obehindrat. Jag skriver om barns skyddsfärg och kroppspråk, om att de är som små djur i en fors av oförklarliga händelser. Alltmedan solen vandrar omkring i vårt hem.
Kommentarer (1)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Anna! Njuter varje gång av din härliga flygande penna, som kan konsten att stanna! Vilken vidunderlig guide du är!
IdalottaSyssa01.03.19 kl. 23:54


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb