I mitt laboratorium

29.01.2019 kl. 10:31
Snön vräkte ner, snett upp ifrån och ner, en vit prickig gardin, ett tyst fall, inget kan vara mera ljudlöst, fönsterblecken fylldes sakta upp, stigarna, vägarna, mellanrummen mellan husen. Allting blev vitare och mjukare för varje timme, lyktstolparna hade roliga hattar som blev högre och roligare allteftersom. Hela denna vintermånad drack jag mycket kaffe. Det behövdes för att motverka tröttheten på min egen noggrannhet, allt som jag iakttog och lade på minnet, alla ord som jag inte lyckades uppfinna. Jag vandrade runt i mitt laboratorium, skrev etiketter, torkade damm, tittade på snön som föll. Det fanns gråa skuggor och blåa timmar som avlöste varandra, januarimånad var lång, som ett helt liv, lyckan hade kommit för att stanna oavsett hur det hade gått till. Kanske tröttheten var posttraumatisk, sådant kan man läsa om i olika tidskrifter. Kaffet smakade bäst på förmiddagarna. Till slut spände jag på skidorna och orienterade mig genom det vita och tysta till ett apotek för att fylla på vitaminförrådet, vinden blåste ner snö från taken, det var som att skriva en novell. Om allt detta ville jag berätta.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb