Alla vita ark

21.01.2019 kl. 10:26

Skrivandet är som en ballongfärd, med eller utan lustgas. Pappret är vitt som snö, skärmen en glimrande farkost, den glimrar på stället, på något sätt redo, en modern skulptur i ett rum fullt med ljus. Det finns många papper, staplade dokument med ord, jag avundas de orden, vem har skrivit dem? Kan sådana ord kopieras, smugglas in i nya filer? Jag tänker på blomknoppar, väntar på resultat  från laboratoriet, tänk om allt är kolesterolets fel. Ibland flyttar kontoret, tar sin skärm och går, alla vita ark, hela penalen, inte hörlurarna att förglömma. Anteckningarna flockas, varje marginal har mönster av slingor och blad, det doftar smält snö på ylletyg, våta skor och kardemumma, kaffet gör mig svimfärdig. Kontoret drar från café till café, in bland mänskor. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb