I köket

21.12.2018 kl. 09:11
Allt gick bra i det gröna huset, det doftade av god mat, amaryllisarna höll just på att slå ut, varje dag brann levande ljus på matbordet, en samlingsplats och arbetshörna, allt hände fortsättningsvis i köket. Jag bodde ännu kvar i allra högsta grad, gick från rum till rum med saker i händerna, mina dagliga promenader med en bok i hörlurarna, många timmar av text som flöt in via en utvald röst. Ibland läste jag mina egna texter högt för mig själv. Ibland skrev jag, det kunde ske oförhappandes som av misstag, i förbifarten eller när jag gick i det lilla skogspartiet invid motorvägen. Orden kunde falla rätt och göra mig ivrig så till den milda grad att jag skyndade hem för att teckna ner dem, flera sidor. Men dörren till arbetsrummet var svår att få upp, det var nånting med handtaget. En vacker dag, kanske nästa år  skulle det smörjas och tämjas, få gjort liksom, undersöka mekanismen, det var tanken. Under tiden gick dansen i köket medan pastavattnet kokade, snön låg vit på taken och ljusen brann ner. Det gröna huset putade av förnöjsamhet och jag bodde ännu kvar i allra högsta grad.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb