En sådan dag

30.11.2018 kl. 12:51
Havet bestod av de största vågorna, de kastade sig in i hamnarna vid kusten men i karamellstaden nådde inte vinden in, den gick vilse i labyrinterna. Husen stod tätt och tidvis nymålade, en stadsdel med en ständig doft av linoljefärg, nyanser från en speciell färgkarta från början av 1900-talet. Jag tittade ut och begrundade allt jag såg, sista fredagen i november. Det fanns inte så mycket att se på men jag stod ändå i fönstret en god stund för det var just en sådan dag. Det låg lite snö på taken, träd och buskar slog mot varandra, den gamla vindflöjeln gav ifrån sig ett gnisslande ljud. En gammal man stretade fram med två kassar utsträcka från kroppen, en slags balansgång. En kvinna i päls rastade sin pyttelilla hund, en vit tofs i vinddraget. Det var inga särskilda tankar som drabbade mig, förmiddagen blev till eftermiddag i ett skönt förlopp, jag hade inga planer på att åstadkomma ett underverk. Huset och jag hade ett samförstånd, jag vred upp den gamla väggklockan och bryggde mig en kopp kaffe.  På något sätt var jag hemskt lycklig.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb