Min far

30.10.2018 kl. 10:44

Jag drömmer om min far, han blåser omkring i de södra stadsdelarna. Det är inte där han vill bo, men det är där han blåser omkring. I något skede börjar det bli dags att fånga in honom. Havet är ett grått djur, stränderna höjer och sänker sig, vinden har bestämt ökat, det är just en sådan dag. Innan skymningen tar jag mig samman, allt måste ske mycket diskret och med minsta möjliga dramatik. Jag styr upp honom i vind och revar med osynliga trådar. Det är den enda åtgärd jag känner till. Det finns en viss envishet i hans flaxande, kanske är han missnöjd med adressen eller vindens hastighet. Man skulle ha kunnat skicka in en reklamation till särskilda instanser, men min far gillar inte blanketter. Han ropar nånting ur sitt luftrum, hans hals är bar och lyser som en vit krage. Kanske det inte alls är min far utan helt någon annan, det är fullt möjligt att jag har misstagit mig. 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb