Små explosioner

29.08.2018 kl. 11:57
Jag bor i en karamellstad, alla husen putar och blänker, äpplena är präktiga och dunsar till marken. Det är ingen myt att frukter faller långsamt som om de ångrade sig i samma sekund som greppet släppte.  Marken blir ett oregelbundet mönster av självlysande klot, det doftar ruttet och sött. Invånarna i denna stadsdel ställer fram korgar med fallfrukt utanför sina grindar. Med en hälsning om att förbipasseranden ska förbarma sig över skörden. Ibland snubblar man över dessa korgar och lådor när man kommer springande med musik i hörlurarna. Överallt skänkes plommon och äpplen bort. Mitt krikonträd dog i vintras, det var ett beslut det hade tagit utan min inrådan. Det var synd, men livet går vidare. Jag har en veranda som jag kan dricka kaffe och utfodra barnbarn på. Ännu är det sommar och det hörs prat och skratt från trädgårdarna. Det har börjat grönska igen sen regnet gjorde sitt, dammet har lagt sig och en skön återhämtning är på väg. När jag är rikigt lycklig tvättar jag lakan och hänger ut på tork. Alltmedan jag skriver, överallt hörs små explosioner, någon form av energi som har frigjorts.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb