Muskler & hjärnceller

09.04.2018 kl. 10:49

Manuset krånglade och fick inte komma med till landet, inte till huset vid isarna som mjuknar och blånar, inte in över tröskeln till rummen som flödar av ljus och pelargonskott, inte som en barlast, en död klump, en stumfilm, ett trassel av koder som inte går att knäcka. Vi surar på varsitt håll, det är den klokare som ger efter, sa min far, ett ordspråk som blev för svårt för vissa att leva upp till. Men manusets och min kamp måtte bli annorlunda. Vi har en så kallad timeout, bara några dagar, vi är kloka på varsitt håll. Ännu under veckan en försoning, sen vi knarkat vår, hela staden skimrar av denna lycka, vårvindar och fågelsång ända in i hårrötterna, från en årstid till en annan på bara ett veckoslut.  Jag har börjat springa, längs leriga vägar och sandiga trottoarer, i skog och mark eller på rullande mattor. Kroppen fattar inte vad det är som händer, några veckor av häpnad och värk. Det får bli ett slut på allt detta velande, tänkte jag, all denna kamp vid skrivbordet, den eviga väntan på mirakel. En tidfristlampa blinkar rakt fram för mig. Muskler och hjärnceller!

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb