Sniglars favoritdryck

12.03.2018 kl. 09:27
Det är måndag, jag vaknar när det är ljust, det känns som om jag försovit mig, gjort en lättsinnig start på veckan. Att stiga upp klockan fem är alltid en lockande tanke, att vara i förtid, överraska texten, smyga in ett inlägg, den där länken som fattas, bara rafsa ner den utan åthävor. Klockan fem, innan det ljusnar, mitt i natten med oborstade tänder och hundarna stocksovande. Texten ligger på skrivbordet, en bunt papper, numrerade sidor, de kunde vara flera. Jag kommer sakta igång,  långsam som en snigel, jag behöver kaffe, sniglars favoritdryck, blicken rymmer ut mot gränden. Arbetsbordet är placerat så att jag ser delar av ett rött, ett grönt och ett gult hus. Till höger om mig finns ett litet fönster i ögonhöjd, mot gatan, ett bygge med maskiner som bullrar, det har bullrat så länge att det kommer att kännas tomt och ensamt när byggubbarna packar ihop och ger sig av. Vi är alla arbetare, det ska jobbas, snart är bygget klart och gatan tystnar, det är bara jag som aldrig blir färdig. Jag har min bunt, jag läser det som blev skrivet i förrgår, en evighet sen. Shostakovich's preluder leder mig in, varje dag är ett mirakel.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb