Kattens svans

31.01.2018 kl. 11:17
Idag sprack hinnan av gråhet, det svartvita stadsdelen fick färg, klickar här och där, mina karamellhus, och solen på taken. I gränden springer barn på eftermiddagen, hemkomna från skolan, katten går med svansen rakt upp som en slags värdinna i detta kvarter, bjällran plingar och roskisbilen tömmer avfall, postiljonen gör sina missar mellan nummer ett och nummer tre, vi bär brev och tidningar mellan husen, här tar man saken i egna händer. Jag kan höra musiken som jag spelar varje dag, den hamrar inte in, den flyter iväg med mig, utvalda ljudband. Texten har öppnat nya ingångar, välkomnar mig, det är stor fest i det som kallas hjärnceller, ådrorna som kanaliserar syre. Jag försov mig visserligen, det var ofrånkomligt, men idag spelar tidtabeller ingen roll, jag kan välja vilken ingång jag vill, fingrarna hinner inte med, de är inte gjorda för snabba tempon, för nu går det undan  Om det är den här stunden, ljuset eller dagen, kattens svans eller effekten av d-vitamin, vem vet? Sol och samba!
Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb