Kry och galen

15.01.2018 kl. 14:48

Måndagskry och sitter i mitt nya arbetsrum, här vill jag sitta hela tiden, här kan inträffa, efter lite påtryckning både det ena och det andra. Det kan gå långsamt, en osynlig rörelse framåt. Jag nöjer mig med snigelfarten, jag nöjer mig med den här kalla dagen. Det kalla och det gråa måste också bemästras, liksom tröttheten och oviljan. Som att trotsa tyngdlagen. Klockan går fort, en halv sida till skulle göra mig lycklig. Att överraska mig själv än en gång skulle vara som att uträtta ett stordåd. I grannens äppelträd kvittrar sparvarna på sitt egendomliga vis, som vettvillingar just innan de fryser ihjäl. Jag kan höra deras dödssång genom ljudbandet som håller mig vaken. Ve den som somnar i sitt nya arbetsrum. Jag kan göra vad jag vill med mitt liv, men jag väljer att gäspa. Utan Marguerite Duras skulle jag förgås.

Citerar ur Att skriva. "Det finns en skrivandets galenskap som är inuti en själv, en skrivandets rasande galenskap, men det är inte därför man är galen. Tvärtom."

och

"Visste man något om det man kommer att skriva, innan man gör det, innan man skriver, skulle man aldrig skriva. Det skulle inte vara mödan värt."

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb