Undertiden

16.11.2017 kl. 08:54
Tillbaka till sandskogen, doften av kisel, bruset av vågor tar inte slut, havet är kallt och obönhörligt, jag rör mig längs stigar som är kopplade till varandra. Jag skriver på stulen tid, tecknade en fullmakt för mig själv, kommer in på förbjudet område. Där finns ett träsk, det är min övertygelse, att skriva om detta vattenhål, just innan ögat täpps till och vattenytans blick blir glasartad. Det nånting med omgivningen, jag kan måla fritt, eller se det som det är. Hur som helst är mina steg dämpade, att gå på sand hörs inte, jag kan forska utan att bli upptäckt. Just den här årstiden händer det, varifrån kommer detta klarseendet, hela bildgalleriet? Det är torsdag, dagarna har sina förlopp, att bromsa tidens gång är ett lönlöst företag, jag behöver så mycket av detta, förtiden, undertiden och eftertiden. Sandskogen kallar.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb