En liten balkong

18.09.2017 kl. 11:44

Kos

På en balkong med havet rakt framför, det omtalade blåa och besjungda Egeiska, Turkiets kustremsa ser jag tydligt, vita sockerbitshus och de karga bergen som försvinner i ett dis, segelbåtar far ut och kommer in. Jag skriver med en skön blåst kring benen. Balkongen är liten och lämplig, skugga på förmiddagen då när jag behöver tänka. I eftermiddagssolen trampar jag iväg på min hyrda cykel. Jag kan cykla vart som helst ut till de ändlösa stränderna på norra sidan, göra vad jag vill, äta nektariner i solnedgången eller guppa i vågorna,  ingenting eller allt. Ta en ouzu under Hippokrates platan, fotografera katten vid mina fötter, träffa bekanta som av en händelse går förbi i skymningen. Fontänen med det uppfriskande källvattnet har rasat till följd av jordbävningen i somras. På hotellet kände man av en liten darrning igår, ett litet efterskalv. Jag trodde det var en lastbil som dundrade förbi. Men havet svallar lugnt och jag har svårt att föreställa mig tsunamin och omkullfalllna kolonner. Här och nu. I Finland har en liten gosse kommit till världen, mitt tredje barnbarn. En sådan lycka.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb