Göran Schildt Regatta

16.09.2017 kl. 11:07

De Dodekanesiska öarna ligger i det Egeiska havet. Det är ett blått hav som med en självklar kärleksfullhet kan beskrivas och hyllas enligt följande:

Likt Safir som heter Sappiheiros på grekiska och betyder blå sten. Som Turkos som av inkafoket användes för sin skyddande och andliga egenskap. Som Lapis Lazula som är en lasursten under benämningen azur dvs azurblå, ur vilket färgpigmentet ultra marin utvanns.

I allt detta har jag befunnit mig, den färgskalan, de blåa ädelstenarna med insprängt solglitter och silverdis, ljudet av vågor, saltet, hettan, skratt och sång. Hela havet stormar, hela havet ligger blankt. Det finns segel i olika kulörer, oftats vita, fyllda med vind, eller fladdrande slaka. Många båtar som seglar åt samma håll, det fanns alltid ett mål, alla måste komma fram. Det hörs rop och slag, vi gippar och girar, revar och skotar, kryssar, länsar, hissar, upp i vind, genuan ut, storseglet och spinnakern, stagen sjunger och vimplarna slår. Alla flaggor från olika länder, gast och matros, skeppare och besättningar i matchande klädesplagg.

Många dagar och nätter i en sittbrunn med österbottningar, det skrattande storytelling folket, livsnjutare med stor kärlek för hav och segling, retsina och ouzo.

Göran Schildt regattan 2017 är en vänskapsregatta till minnet av författaren som föddes för hundra år sedan och som delvis var bosatt på Leros. Regattan ordnades för åttonde gången och blev ett minne för livet.  Starten skedde traditionellt från Leros till Lipsi-Samos-Patmos-Leros. Hela seglatsen började och slutade på Kos och omfattade sex dagar.

Safir. Turkos. Lapis Lazula. Ultra marin. Kärlek.

 

 

 

 

Kommentarer (2)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Det var Anna en fin personlig beskrivning av upplevelsen som jag delar från en annan båt som jag seglade på, stundom framför, stundom framför. Utanför Lakki viken fick vi sällskap av tre nyfikna delfiner. På vägen mot Lipsi var vinden så svag att jag fick användning för mitt dragspel. I hamnarna träffade vi många nänner. Det är alltid skönt att segla här i september. Man får uppleva sommar åtminstone en gång om året.
Mårten16.09.17 kl. 20:11
If you were at Dodecanese islands, you could have made brief stopovers at the Turkish port of Kusadasi then have a trip nearby Ephesus, which is a must to see, because this is the site of one of the wonders of the ancient world.
cheap essays for sale26.10.17 kl. 14:17


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb