Kolonnerna!

30.05.2017 kl. 11:18
De gröna kolonnernas färd, vi reser långsamt, kappsäckar och tillhörigheter, allt som ska med, allt som ska lämnas bort, jag får ingen hjälp, hurdana råd skulle jag ens ta emot, att resa är tröttsamt, jag blir så sömnig mitt på dan, hinnor av ett stilla varande, liksom insnärjd. Minsta lilla vindpust sliter sönder min resplan, hur en kolonn tar sig fram, från antiken till ett stenrös i Finland. Hur allting blir. Här i detta hus på landet i staden med ryggen rak på stolen, blicken som irrar på skärmen, tåget dunkar, jag lyssnar på gitarrsolon ända in i benmärgen, alltmedan jag transporterar kolonn efter kolonn via Centraleuropa, de mossbelupna och förföriska, dem som allting handlar om, de ska fram, det har jag bestämt, bas, skaft och kapitäl, de joniska, de doriska, de korintiska. Jag slänger dem i forsen, det går snabbare, nu blir det fart på, jag är ingen skrivare, jag är en stockflottare. Forsen hittar jag på nätet, den ingår i ett arkitektoniskt sammanhang, en ritning, åar och floder slingrar sig genom tusen sjöars land. Hur allting blev. 
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb