Gröna skisser

24.05.2017 kl. 11:40
Här i denna lilla gröna värld, bersån i staden, hemliga trädgården, en veranda med stolar och bord, sporadiska anteckningar, skisser på fönsternischer, kolonnfundament, små utsmyckningar på husväggar från 1920-talet. Solen går i moln och kråkorna flyger från tak till tak. Alla husen står nära varandra, varje fasad har sin egen karamellfärg, snart slår syrenerna ut, snart syns jag inte när jag bökar i mina rabatter. Det går flera timmar och jag längtar ingenstans. Jag undrar heller inte över nånting, väntar inte på telefonsamtal. Det finns grymma dåd som sker, männskor i nöd, kulturarbetare som sägs upp, böcker som aldrig publiceras, plantor som inte överlever ens den mildaste vintern, igelkottar som blir överkörda. Jag har ordnat mina papper, satt raringarna i en ny ordning, en helt annan berättelse träder fram.  Den handlar om en glasblåsare, tycks det. Och gröna, små barn.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb