Utrensning

15.05.2017 kl. 11:20
Ett litet regn är den bästa måndagsgåvan. Jag har raderat text och bara sparat en och annan rad. De grinar glest och futtigt mot mig, jag har dräpt mina älsklingar. Det finns även namn och adresser som kändes överlopps. En utrensning är ofta det enda som frigör energi. Också i trädgården har jag tagit itu med ormögats förökningsförmåga och satt gränser. Idag kommer jag inte att åstadkomma några mirakel, jag betraktar de glesa raderna, skärrade ord som driver med regnet. Grymheten är skön, jag har varit alltför medgörlig och uthållig, litat på texten. Nu börjar jag från början och känner mig så fri. Regndans.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb