Trivsel och galenskap

03.05.2017 kl. 10:25

 

Besatthet ägnar jag mig åt, i trädgården finns allt för ett sådant tillstånd, idoga processer som leder till nästa skede. Jag gräver i myllan som har värmts upp, flyttar plantor utan hänsyn, de spirar glatt i sina nya utgivna hörn, jag gör drastiska beslut, en envåldshärskare som får bestämma allt. Visioner och drömmar, trivsel och galenskap. Var och en från den obetydligaste till kejsaren är ännu tveksamma, det har varit en lång väntan i kyla och blåst, länge har vi fått stå ut, får jag höra. Jag kan hålla med, jag har också fått stå ut ska ni veta. Men nu tar ivern över hand. Vi glömmer och går vidare, röjer nya marker, anlägger en kinesisk park, ett engelskt landskap, en provencalsk olivlund, lavendel, rosor och klematis, luktärter, ringblomma, sibirisk vallmo, stjärnflocka, blågull, porslinsveronika, flox, prästkrage, iris. Och sen fjärilar och bin, en stol i solen, ett staffli, vin och bakelser, barnbarn och små kackande taxhundar. Alla har en plats här (fast akta scillorna som blommar nu)  Lyckan är inte svårfångad. Nejdå!

Kommentarer (1)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
It is needed a special treatment for this tree. I will use your recommendations and I hope that everything will be fine. Thank you for sharing!
professional writing service - resume writer net16.08.17 kl. 11:29


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb