Jag var såld

27.03.2017 kl. 10:51

Det blåste för mycket så det blev ingen kokkobrasa. Det är svårt att behärska sig när man är på kokkobrashumör. Men jag fick övervinna mina pyromaniska lustkänslor och ge mig av in i skogen i stället. Jag, den värsta skoghataren, irra runt bland tall och gran, varför? har jag tyckt, för att tycka nånting. Alltid öppna landskap, hav eller fält, öknen, fjäll, vad som helst, men inte skog. Har jag tyckt och varit envis eller inte haft tid. Alltid en bristvara, dagarna går fort, man stiger upp och så är det kväll. Snurrar min klocka snabbare än andras? När ska man hinna, och sen ännu en skogspromemand, är du inte riktigt klok? Hur som helst, blev det då ingen kokko vid stranden utan några timmar i skogen. Och jag var såld och nyförälskad. Det händer alltid ibland. Sen är det ingen hejd. I skogen kom texten till mig, den följde med längs stigar, över bäckar, längs träsk, kärr, myrar, upp på berg och ner i ravinerna. Jag lyssnade inte så mycket på fåglarna, jag skrev. Det var lätt att gå, lätt att skriva. Nästa dag gick jag dit igen. Varför elda brasa när man kan gå i skogen, lät det nu. Det finns det där ena stället, när stigen delar sig, som allting rullar i gång. Nu långt från skog och hav. Jag försöker minnas hur mossan doftar och lyser grön.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb