Min granne

23.03.2017 kl. 10:47
Hej, små vindar och solstänk! Nu är himlen blå och byket fladdrar på strecket. Ett säkert vårtecken. Grannen tittar in och vi drar båda in doften av nytvättat linne. Min granne är sådan att vi talar om livet i form av tvätt, svampplockning, trädgårdsskötsel, recept på hennes mammas pannkakor. Hon bor i ett gult hus och jag i ett grönt. Mellan våra hus finns gränden som är mitt blickfång under skrivförmiddagar. Ibland går en katt där, ofta barn, någon åldring, hundägare med sina vovslingar. Grannen och jag står mitt i gränden, mellan våra hus. Vi talar om mina lakan. Sen går vi en sväng in i min trädgård och tittar på vintergäck. I hennes trädgård blommar krokus i lila och gult. Så vi går och tittar på dem. Hennes port gnisslar och kan bara öppnas av den som vet tricket. Jag har ingen port. Det är bara att gå rakt in på gården och lämna kvar fimpar och hundskit om nån skulle vara på det humöret. Det har hänt. Innan jag somnar funderar jag på hurudan port som skulle passa framför mitt gröna hus. Om porten ska öppnas inifrån. Solen väller in i alla fönster. Gränden är tom. På kvistar av belgisk körsbär som jag köpte i K-butiken, slår små vita blommor ut.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb