Ingen kärleksroman

16.03.2017 kl. 09:45

 

Följetongen om ett blad är ingen skrift om trädgårdsskötsel eller komposthantering. Det är ingen handbok om beskärning av pelargoner. Inte ens en barndomsskildring, ännu mindre en kärleksroman.

Det skulle kunna vara en berättelse om det osagda ordet. Som efterföljs av tusentals andra osagda ord, en svada som bidar sin tid. En så att säga väluppfostrad svada. Det kunde vara så, om man vill spekulera. Allt har sin tid, även svadan har sin. Det handlar inte om behärskning utan om energihushållning. Uttrycket  Att taga bladet från munnen, har jag skrivit om i ovannämnda följetong (dvs scrolla ner)

Att skriva är inte det samma som att säga. Det finns inga bevis för att nånting skulle vara på ett visst sätt. Fiktion är ett underbart universum. Jag slingrar mig iväg och talar inte ut. Bladet sitter kvar. I halsen finns således svalg, matstrupe, luftstrupe, stämband, muskler, bindvävshinnor. Och ett blad.

Detta är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb