Lyckan heter citron

12.03.2017 kl. 09:08

 

I del två i följetongen om ett blad, vaknar jag en solig morgon och beskär mitt nyinförskaffade citronträd. Det är som att ta livet av sina älsklingar, ett myntat uttryck i skapande cirklar. Jag har en sekatör för ändamålet. Utsikten är bedårande. Isen är en akvarell i rosa, blått, vitt och grått. Jag är lycklig och jag beskär mitt citronträd. Jag knipsar av frukterna. De är gula och tunga och hänger kvar för att locka köpare. För att locka mig. Jag är en kopiös citronkonsument. Övertygad om att lyckan sitter i ett glas färskpressad citron utspätt med vatten. Citroner är rika på c-vitamin, stärker celler och blodkärl, innehåller livsviktiga flavonoider, höjer immunförsvaret, driver ut gifter, stimulerar ämnesomsättningen, höjer humöret, främjar läkning av kropp och själ. Citroner är dekorativa i en blå skål, de är nödvändiga i matlagning. De är lätta att rita av. De är gula. Av citron blir jag kreativ och beslutsam. När trädet blommar doftar det i hela huset. Isen lockar men är livsfarlig. Det är söndag och det beskärda citronträdet står i det soligaste fönstret.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Ljuva tider, de här söndagsförmiddagarna. Underbar beskrivning, man blir riktigt varm inombords!
Sporadisk bloggläsare12.03.17 kl. 10:49


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb