Hjärnsläpp

02.03.2017 kl. 11:26

Ibland tappar jag ord. Har jag för många i omlopp?Vilka ska jag i så fall göra mig av med? Svordomarna, ord som börjar på x eller z? Min ordsamling är stor. Jag förvarar den i undanskymda hjärnveck, skriver upp dem i häften med blommiga pärmar, antecknar dem i mobilen, rafsar ner dem på lappar, som återfinns nu och då. Sådana ord som inte finns enligt akademins svenska ordlista. Som kan komma väl till pass om jag tappar vardagliga ord som faktura, sekatör, tvålkopp, lampskärm. Jag älskar ord som bykrep, sockerskål, strandremsa, repstege. Ord som huvudstadsregionen, metallindustrin, trafikvett får mig inte igång. Nu för tiden har jag lätt för att bli uttråkad. Kanske det här ihop med glömskan. Eller väderleken i HUVUDSTADSREGIONEN. Då hittar jag på ord. Det är nödvändigt, det är enda utvägen. Hela detta inlägg handlar egentligen om ett fruktansvärt hjärnsläpp. Tre på en och samma dag.Tre ord som försvann. De rymde för några sekunder. Mitt under skrivpasset. Jag blev tvungen att gå in på nätet och göra en minnestest. Första frågan lydde: glömmer du nångång nånting. Jo, men jag har en stor samling hemliga ord. Räcker det inte?

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb