Frestelser

20.02.2017 kl. 09:56
Det står att stjärnorna blåser. Det tänker jag på. Varje ord ligger på en våg av vitt guld. Varje vinkel mäts, att rita på fri hand är det våghalsigaste. Att hitta på ett ord, uppfinna hjulet varje förmiddag är en astronomisk pärs. Vem har skrivit dessa rader? En bunt med ark som väger i handen. Jag läser med glasögon som borde putsas. Sidorna förvånar mig. Från vilket håll blåser det? En planet är en himlakropp. En stjärna är ett brinnande gasklot. Det här är ingen dagbok, jag behöver inte redogöra för mina kaffekoppar. Enligt vikingarna var stjärnorna gnistor från eldens eviga rike. Jag går tillbaka till stenåldern, till väggar av sten med inristningar. Lukten av rymd är lockande. Jag aktar mig för sådana frestelser. 
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb