I en ruta av sol

12.02.2017 kl. 13:09

Jag böjer mig för kirurgens kniv, roboten som går in och utforskar bukens egenheter, den svaga länken. Jag lägger mig ner medan en solstrimma träffar ansiktet,  andas in narkosångan och kämpar mot sömnigheten, jag har ett kärleksfullt förhållande till rispan i taket, hur den växer och krymper. Alla röster i rummet, dämpade steg, ett vardagsflyt, en torsdag i operationsrummet, rutinartade förberedelser. Kirurgen kommer och skämtar. Rispan i taket skruttar ihop sig och blir rörlig. Är det måntro en fluga?Jag ska besluta mig för en dröm, säger narkosläkaren. Jag väljer och vrakar medan flugan i taket suddas ut och börjar flyga mot solen. Vad ska jag välja? Det blir ett snabbt beslut. Mitt liv består av hemligheter, jag väljer en, försöker hålla mig vaken, håller andan och följer med flugan. Du måste andas djupt, säger narkosläkaren med ett skratt. Jag är lydig och tar det sista andetaget.

Nu är jag åtgärdad och går mot en förbättring. Jag fotograferar tulpaner i en ruta av sol. Jag sover mycket och drömmer vidare som jag blev utlovad. Konturerna är skarpa. En slags transformation.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb