På en Aaltopall

31.01.2017 kl. 09:50

 Ett skriväventyr. Tisdag.

 

Det behövs mycket tid. Jag tänker långsamt, livet går fort, dagar och timmar. Varje dag övar jag mig att närma mig det som allting handlar om. I mitt fall. Sedan hjälper mig fiktionen, den är pålitlig, den bränner på ett lustigt sätt. Jag tar en omväg förbi smärtpunkterna, jag gör det med vett och vilja. Lycka är fågelperspektivet. Här flaxar jag, ser allt, hör allt. För varje dag som går blir jag modigare. Nu har ån tystnat helt, jag kan knappt höra forsen. Tornet på huset mittemot, på andra sidan ån, är upplyst av solen, taket är pudrat med rimfrost. Det är ett dekorativt torn med utsikt över bruket. Huset ritades av Evert Lagerspetz 1891på uppdrag av Antti Ahlström. Alla kulisser står kvar för eftervärlden. Historierna är bevarade, byggnaderna skyddade. Rimfrosten på taken smälter i januarisolen. Orten lever sitt stillsamma liv. Jag sitter på en Aaltopall och skriver.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb