Det röda nyllet

19.01.2017 kl. 10:54

 

Man kan förfasa sig och undra över det obegripliga, se clowner kliva upp på presidentposten, det röda nyllet, de upprepade gesterna, flödet är fullt av ansiktsuttryck och nidvisor, protester, de sociala medierna svämmar över av desperation, den osympatiska, oberäkneliga tillträdande och den avgående klokskapen, en vän i vardagsrummet, ett leende, ett seriöst engagemang, en tro på demokratin, som en sjuk kontrast, ett tårfyllt avsked. Och man vill bara rama in ett fotografi och stoppa det in under dynan som om det skulle vara ett skydd mot ondskan som rullar in från väster till öster och stannar nånstans mittemellan som en upprepning av historiens värsta nedslag. 

Man kan också bara fortsätta med att betrakta den sluttande gränden, en isbana för suveräna skolbarn som rutschar ner stående med öppna rockar. Det våras en dag. Karamellhusen nickar. Små blad växer ut på doftpelargonen kala stjälkar. Sen skriver jag en lång stund. Utan avbrott.

 

 

 
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb