Fågelvägen

14.01.2017 kl. 09:25

 

Kära Far, jag skriver till dig. Du går runt i dina kvarter, du spanar mot havet, din stickade mössa är röd. Vinden blåser rakt igenom dig, din rock är en spinnaker som vill lyfta dig. Jag säger dig: flyg hit! Du är ju bra på att navigera om natten. Rakt ovanför mitt hus står Karlavagnen. Sikta på den. Jag bor i utkanten av stan, huset är grönt, det lyser ur alla mina fönster. En katt går i gränden med svansen i vädret. Den gör som den vill. Jag skriver om en glasblåsare som förevigade tiden och formade glashus. Staden som vi bor i böljar och blänker, den är till för möten. Gatorna leder alltid nånstans. Men du tar fågelvägen. Den är den behändigaste. Du kan samtidigt passa på att se på husen uppifrån. Du kan räkna skorstenar och äntligen få klarhet i vilka tak som är platta och vilka som är brutna. Takfönstren berättar en hel del. Ljusintag har alltid varit din svaghet. Flyg bara hit. Allting ska jag säga dig en dag.

 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb