Isbygge

13.01.2017 kl. 15:06

Vid skrivbordet finns många möjligheter och omöjligheter. På jakt efter ord, verktyg att forma meningar med, nät för den stora fångsten eller enstaka guldfiskar. Jag jagar på måfå, isen gungar, horisonten är på sned. Jag vippar på foten och häller kallt kaffe ur en termos. I själva verket är jag ingen skribent utan en skulptör, har ett isbygge på gång. Det finns mycket luft omkring mig, det är ljust på dagen och mörkt på natten. Ibland blåser det. Häromdagen var det storm. Grannarna bevakar mitt hus med största noggrannhet. De går runt med lyktor och skickar rapporter om svanarnas förehavanden. Jag kan föreställa mig det mesta; hur dagarna blir längre, hur isbygget blir prisbelönt, hur min kropp återhämtar sig efter ett kirurgiskt ingrepp, hur det blåser kring knutarna på huset vid havet. Jag längtar ingenstans. Nuet är en skön stund. Några minuter av insprängd lycka. Med eftertänksamma rörelser klipper jag ner en doftpelargon. Som heter Pelargonium 'Graveolens' på latin. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb