Go vänner

31.12.2016 kl. 10:08

Dalsbruk.

Man kan säga att det blåser sydlig vind, vågorna passerar stranden, vidare, sidlänges, en ström från höger till vänster. Jag kan höra skvalpet genom fönstret, jag kan också stappla ut på piren i en flaxande morgonrock, ta mina bilder av den persikofärgade morgonhimlen, betrakta havet som ger fan i mig utan flyter på. Och längre ut smälter öarna i en slags hägring som är sann och allt ser likadant ut oavsett årstid. Båtar åker ut och fåglar flyger in, skärgården är fri från trender och moderiktningar, urberget har en gång för alla sagt sitt, sunden är utstakade och grynnorna inprickade. Bara havet höjer och sänker sig. Och jag sitter i mitt hus och tänker. Men jag vet inte exakt vad jag kommer fram till. Det finns så mycket. Ett år har gått, livet är indelat i år, decennier och sekler. Jag värmer bastun och tar en påtår. 

Gott nytt år, go vänner. Kämpa på.  Alltid finns det nånting att se fram emot. Om ni riktigt tänker efter. Puss och kram.

Kommentarer (2)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Gott nytt år Anna! Du och havet. Perfect kombo.
Anonymous31.12.16 kl. 14:58
aja, det var jag som blev anonym och det är jag inte men snart pseudonym. Om man vill skriva det där sanningsboken om ...
din kollega minna31.12.16 kl. 15:00


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb