En skål med mandariner

10.12.2016 kl. 12:15

Jag körde genom en svart tunnel, den som glufsade i sig strålkastarna, livnärde sig på stjärnljus och allt glitter som svängde i duggregnet, tunneln av lera och mörker, våt asfalt, vägar som inte fanns. Jag visste inte var jag var, men förr eller senare skulle jag komma fram. Vindrutetorkarna jobbade och var nära ett sammanbrott, detta var en väg i helvetet, tänkte jag med vitnande knogar.

Jag hade kommer från de stora städerna i södra Europa, från solen och citronträden, katedraler, tusenåriga gränder, vingårdar, olivlundar, ridande kungar i marmor, rosor och violer, fontäner, vin och ostron, allt det. Och tillbaka till leran.

Men all lera är övergående. Huset vid havet har vaknat vid fjärden av mässing i vilken alfåglar simmar tre och tre. Strandvattnet har isat sig, det är frostigt och knaprigt, en bild hämtad ur en broschyr av vårt vackra land. Huset myser, med en köksspis och en skål med mandariner kommer man långt. Att skriva är ett sätt att leva. Snart är det jul. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb