I en stumfilm

23.11.2016 kl. 08:57
Det är en slags bild sedd genom ett oskarpt filter, fjärden i ett förberedande uppror, havet som tänker svalla fritt genom den ena årstiden efter den andra. Envisa vågor som inte vill bli beskrivna som gråa och meningslösa, avskydda eller skrämmande. Jag ser på havet, mitt fritidsintresse, förutom att se in i elden eller in i folks ansikten. Fortfarande har jag inte ställt det där bordet vid fönstret, fortfarande står jag med armarna i kors över bröstet och glor ut. Knappt så att man ser nånting, bilden är suddig. Jag har börjat upptäcka föremål som flyter i land, allting landar ohörbart i vassen som i en stumfilm. Det är underbart att slippa stå inför ett beslut, bara sortera drivved, röja vass, ta hand om bryggor, fartyg, bojor som har slitit sig, boskap som simmat flera sjömil, flaskpost, ryssjor. Jag jobbar hårt, allting sker i gryningen, den som är oskarp. Hälsningar från huset vid havet.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb