Jag skrev på låtsas

21.11.2016 kl. 13:51

Tålamodet hade blivit en bristvara, skärmen flimrade så ögonen sved. Jag tog papper och penna och flydde till udda kaféer i utkanten av stan, där mänskor satt utan att vara effektiva, bara hängde över sina kaffekoppar och tuggade bulla, prasslade med sina eftermiddagstidningar. Jag skrev på låtsas, ritade krumelurer, drog linjer och streck, klottrade sida upp och ner. Det regnade på mänskorna som gick förbi, jag ville skriva om dem, deras paraplyer, drömmar och middagsplaner. Mina anteckningar var oläsliga, jag hade bara fördrivit en stund, en förmiddag eller två, några dagar, någon vecka, snart hade det gått en månad. Jag funderade på att ge ut en bok med hemliga tecken. Det skulle stå var en fritt att tolka tecknen, göra sig egna uppfattningar om livets mening. 

Förr eller senare gick jag alltid hem, ljusen brann i alla fönster, jag är slösaktig med energi. Den blåa timmen låg i trädgården och väntade. Hunden snusade i novembergräset, jag var plötsligt mindre otålig på den gamla hundens omständiga rörelser. Allt skulle nog bli bättre.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb