På natten

02.11.2016 kl. 11:37
Snön föll, det skedde på natten när jag låg och läste Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen. Rullgardinen utestängde allt, jag befann mig i mitt bo av duntäcken och dynor, en lampa brann och texten böljade fram. Jag slukade sidorna utan mättnad, all eftersmak stannade kvar som en god sås, ett glittrande vin, ett nybakat bröd. Ljudet av käkar tonade bort, knackningarna och hoten  från den yttre rymden, små varelser som inte förmått svälja förtreten. Jag har dragit min sabel, sadlat mina hästar, sjöng jag i duschen, en sång som jag själv kommit på. Sen skrev jag till Bachs medeltida strängmusik, det var det nödvändigaste, det var ett skönt språng, en öppning. Och trädgården utanför blev allt vitare.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb