Begär och beslut

16.08.2016 kl. 19:54
Jag tar avsked av krikonträden, dungen som står emellan mig och havet. En liten skog av krokiga och snåriga träd, nu överfyllda av små gröna kulor som mognar om solen är nådig. Dessa krikonträd som förföljer mig, på ställen där jag bott och röjt trädgård. Skotten ur jorden i miljontal, intill förbannelse, ett träd som ser till att det inte går ur tiden. De små gulröda kulorna som smakar plommon fast sötare, som har gjort sitt. Krikon. Vit blomning på våren så man tappar andan. Men ändå: nu ett farväl. Avskedet är avklarat på några minuter. Träden ska bort. Jag har ett större begär efter utsikten än efter frukterna. Jag gör grymma beslut, liar mig fram genom livet. Mycket är självklart. Jag återvinner mark och energi. Orden hopar sig och rusar förbi. Flockar och plogar som styr rakt in. Runt mitt hus hörs hovslag och havet brusar genom krikonträden som faller till marken. Regnet smattrar mjukt. Av avsked blir man stark.
Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb