Sådana grejer

13.08.2016 kl. 10:28

Att ge sig in i skrivandet, det som pågått ett helt liv, det som aldrig upphör, har ingen ända, ingen punkt, ingen slutkläm. Jag sitter vid köksbordet och det regnar över min stad, gatorna blänker, träden hänger tunga, det gröna huset är en borg med brasa och rostat bröd. Jag ger mig in och kommer inte ut. Små pauser för andning och kaffe. 

Allting sker mellan raderna. Jag serverar inga braskande nyheter. Famlar bland anteckningar och bråddjup, säger ingenting, drar ut på eländet, ägnar mig åt glädje.

Brasan brinner för det är det som brasor gör. Det är undertonen och strålningen och ljudet av regnet. Det är rosor som har börjat vissna, hemslungad honung, vackra hattar, schalar, korgar, UNICEF, ett renare SKÄRGÅRDSHAV, gåvor från hjärtat och för världen, sådana grejer omger mig och får mig att känna mig som en viktig 60 åring.

Alla väntar på fortsättningen. Jag slänger mera klabbar i kakelugnen. Häller upp ännu en kopp kaffe. Det är just det.

Agneta Pleijel citerar Marguerite Duras i Spådomen: Att skriva är också att inte tala. Det är att tiga. Det är att skrika utan ljud.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb