Lagom till festen

02.06.2016 kl. 10:07

Sjung om studenten, syrenklasar, fagertry och porslinsblomma, sjung för full hals om gränder med skuttande barn, skolavslutningar, sommaren runt hörnet, vattenbryn, maskrosängar, källvatten, sjung om mammorna som bakar och papporna som klipper gräs, eller sjung tvärtom, papporna som skuffar in rabarerberpajerna i ugnen och mammorna som sliter med tältet på backen, för säkerhetsskull, sjung och tralla, för ännu finns det tid. Och fast bilderna förändras, slutar matcha, målar jag nya landskap i vilka vi ingår, varenda en, oavsett katastroferna, jag viftar med penseln, kraftiga drag, målar så tårarna strittar, nu tammefan ska det levas, i en berså, ute på havet, varenda sekund, sjung. Först rabarberpaj och potatissallad, skål och dottern med vita mössan, dottern i trädgården, alla är här, sen när gräset är klippt, alla är här som en blommig mur full av kärlek, här kommer ingen ondska in, här festar vi som alltid, tunnor med vin och gapskratt, sjung och vråla. Så slår den blåa bergvallmon ut, lagom till festen.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Du träffar igen mitt i prick. 'Kraftiga drag med penseln, nu tammefan ska det levas, alla är här, som en blommig mur, här kommer ingen ondska in'. Just så känns det, grattis till studenten och studentmamman från en som är i samma härliga gungande båt.
Anonymous03.06.16 kl. 16:02


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb