De konstigt klädda barnen

27.04.2016 kl. 12:15

 

De har gått ut på natten, utstyrda i udda klädpaltor, månen skiner för det gör den alltid i barnböcker. Rund och gulorange balanserande på taket med ett vänligt leende och kanske med en sådan där glimt i månögat. Vi följer de konstigt klädda barnen på sin färd över gården. Barnen är små och rultiga, de håller varandra i handen, de rör sig som två uppvridna dockor utan fötter. De har gått här förr. Varje natt, står det på första sidan. Natten är här och de har gått ut. Deras ansikten lyser under schalar och mössor, lager på lager. Man kan aldrig veta hur kall natten är. Allting har de gjort själva; vaknat, klätt på sig och gått ut. Staden ligger tyst, det är vårvinter eller sen höst. En lämplig dos av ödslighet, några gatlyktor, skuggor som ser ut som roliga figurer. Allting kan betraktas uppifrån, kanske från takkanten där månen rullar av och an. Detta är inte en skrämmande berättelse, men barnen är rysligt små och husen är höga och undrande.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Ja, månen skiner alltid i barnböcker. Men det är tryggt, för då vet en att det där svarta kan ta slut någonstans. Tror jag. I övrigt blir jag glad av att du också tycker om måndagar. Och (nästan) utblommade tulpaner
stormen28.04.16 kl. 11:49


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb