Man borde vara nöjd

14.04.2016 kl. 10:45

Slungad tillbaka, till våren i sin linda, en stel vind, några frusna scillor i knopp. Solhud och sanden mellan tårna, den höga blåa himlen, bergen och havet som en avlägsen gårdag. Här och nu, en skön tröja, energi. Jag vecklar ut manuset i sin helhet, betraktar det och gör mina beslut. Sporadiska anteckningar som flutit fram sävligt och häftigt och inte alls. Det som komma skall, det som inte är, det som helar, förlöser kanske, eller sätter punkt. Ringen som aldrig slöts/sluts. Jag är ingen ålderstigen kvinna, men heller ingen ungdom fast sinnet kan vara barnsligt och uppsluppet, och det ena med det andra. Själva jaget har en trötthet, in i roten tveksam med det mesta. Har skrivit mig in i ett hörn. Jasminen överlevde min frånvaro, allting har blivit väl omskött. Och man borde vara nöjd. Jag vill ändå uppleva nånting större. Ett huvudlöst flyt. Men texten knorrar och klickar och jag har svårt att vara rättfram. Det som borde vara mitt varumärke är min svaghet. Så jag börjar från början och skriver om. Skriver mig ut. Kanske.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb