Lite som sköldpaddan

12.04.2016 kl. 13:36

Näst sista dagen i Puerto de Mogan:

Hamnen är vårt hem, vi har bekanta som vi hälsar på, vi slänger iväg fraser på spanska, italienska, franska, engelska. Vi lovar att återkomma, vi prutar och berömmer, bästa restaurangen i stan, bästa vinet, bästa fisken. Lite ljug pryder tal, höjer stämningen, att bara vara översvallande i största allmänhet. Skratta sig genom kvällspromenaderna, beställa ännu ett glas vin, dricka kaffe i skuggan av ett parasoll längst ut på piren. Betrakta mänskorna och havet. Atlanten den stora som gungade under och kring oss en hel måndag. Våra nyfunna vänner som i en blinkning kändes som våra bröder och bästisar, tog oss ut i sin segelbåt . Och bergen reste sig som jättar ur havet, vågorna röt och slog upp mot kusten, men havet var ändå omslutande och vänligt. Ett sakta guppande med prasslande segel. Och sen skymten av ett skölpaddshuvud. En av de där enorma hundraåringarna som lever i havet. Men några delfiner eller hajar syntes inte till. Man kan inte få allt. Istället tid att tänka eller låta bli. Lite som sköldpaddan, visa sig eller inte, ge fan i att vara till lags. Mitt liv just nu: kaffe i solen och några snäckor i en rad. Inget mer, inget mindre.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb