Mest stirrar jag på havet

10.04.2016 kl. 13:39

Dag fem i Puerto de Mogan.

Vi slingrade oss iväg genom dalgångar, raviner, över bergspass,  ner och upp, än havet, än månlandskap, gröna sluttningar, svarta stenväggar, blånande toppar, hisnande höga, urgröpta grottor, kaktusdalen, apelsinlunden, palmskogen, de mjuka sluttningarna, stränderna med bumlingar, stenar, sand, laguner, sjöar, storm och stiljte. Vi befinner oss på en kontinent som tar fem timmar att runda om man är snabb. Byarna med sockerbitshus, byar med karamellhus, byar i blått.  Alla jättehotell och trista turistghetton ignorerar vi och ser åt andra hållet. Vi är förmer, vi återvänder till de små anpassade gränderna, till båtvarvet under vår balkong, fiskrestaurangen och klippporna i havet. Jag skriver en stund varje dag, mest stirrar jag på havet. Det finns alltid nånting att komma underfund med. En vacker dag är man klokare.  Längst ut en segelbåt mot horisonten. 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Låter härligt!
Daniela10.04.16 kl. 14:31


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb