En ny dag

08.04.2016 kl. 12:32
Man börjar sin dag på en takterass. Det har bara blivit så att man i gryningen är tvungen att sitta insvept i en filt och vänta på att solen klättrar över bergskammen. Den gör det långsamt och eftertänksamt. Havet är blågrått och skrynkligt, några ljusröda moln och berget som en vägg mellan solen och hamnen. Men sen flödar det på utan hejd, det börjar myllra i gränderna, fiskarna lastar fångsten ur sina båtar, takterassen är en utkiksplats. Idag är det marknad och min dotter och jag  springer mellan stånden med färggranna hattar och kjolar, souvenirer och smycken, vi rör oss snabbt med havet i tankarna och solen i ryggen. Vi springer över de kupade broarna, längs kajerna, under skyar av bougainvillea, det är morgon och en ny dag med blå himmel breder ut sig. Sedan tar jag mitt skrivpass och dottern sitt solpass. Ibland vinkar vi till varandra genom det lilla näpna badrumsfönstret, men i det stora hela är vi två självständiga individer i ett angenämt klimat. Dag två i Puerto de Mogan.
Kommentarer (1)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Säkert jätte härligt där :)
Daniela08.04.16 kl. 14:29


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb