På en balkong

07.04.2016 kl. 12:27
Det går an att sitta på en balkong och skriva med ringduvan, fet och gurglande i jakarandaträdet intill, turister släntrande i gränden, fiskarna i gång med sina jätteryssjor, havet bakom vågbrytaren, små barn i klänningar och shorts, några lätta moln, båtmänskor som filar och målar, hamnen med guppande master. Ett sådant hopp till öarna i Atlanten, alltid solbeströdda och givmilda, ge oss värme och ro, ge oss denna vecka att komma igen. Min yngsta dotter som är en yppig dam med ett studentbetyg i fickan, ligger vid poolen, det är där man ska ligga när man har förtjänat det. Balkongen är ett utsprång mot hamnaktiviterna, det doftar fernissa och salt, himlen och havet, det blåa mot det blåa. Jag kan höra vågorna genom sorlet av rop på spanska, där som flygfiskarna drar fram i stora stim. Allt detta och kaffekoppen inte att förglömma. Första dagen i Puerto de Mogan.
Kommentarer (2)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
ååååååååååååh. Rinduvan fet och gurglande i jakarandaträdet...
Skriv mera.
Skriv ur allt du är.
minna L.07.04.16 kl. 14:24
Minna du min bästa inspiratör!
Anna07.04.16 kl. 14:48


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb