Kärleken är en grön hydda

01.06.2015 kl. 15:55

Prostinnans bekännelser och betraktelser:

 

"Denna försommar kunna jag icke hänge mig åt fågelsången, icke frälsas av syrenklasarna eller det begynnande guldregnet.  Magnoliaträdet som i fjol gav mig sådan andnöd när jag tjuvtittade på det att jag icke kunnat begripa vidden av dessa vita fjärilars skönhet, icke veta ut eller in. Nu vart det bara en fladdrig sky av rosetter under vilka jag glida, som på tussar av moln, fåglarna till att kvittra utan urskiljning, sammelsurium, ljud, o sång, o allt. Detta kunna då ingen förvänta sig, detta rus som icke fodra någon inramning, icke någon förhöjning eller ackompanjemang, bara ett varande i det som icke låter sig beskrivas. Här äro jag icke gammal eller ung, bara någon annan som hafver svepts med. Att äfven jag skulle drabbas och taga hela trappan och trädgården, ängarna, fälten, stränderna och hafvet i besittning för danssteg och vådliga krumbukter, vårskrik och sommarsång. Att jag som en gång varit prostinna med vintnande knogar nu bara flyga likt maskrosfjun, så oändligt mycket mera lefvande. Att kärleken hafver sådan lätthet och sådan tyngd och allt som dallrar kring, en grön hydda, ett kapell i vilket jag kunna vara utvald, just denna evighet på jorden. Livet äro en vacker betraktelse."

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Våren!!!!
Anonymous03.06.15 kl. 01:56


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb