Bekännelser, betraktelser

16.03.2015 kl. 15:29

 Prostinnan:

 

"Över stock och sten, genom eld och vatten, vattenblänk och djupa sjöar, hjärtformade klippor och ljuset som bländar, ingenting sådant, onej, inga lockrop, jag betackar mig, jag äro orubblig vid mitt stup, inte en endaste millimeter, varken framåt eller åt sidorna, jag faller icke, jag blott lutade mig en aning, sågo allt som flimrade, en grön gröt och en fånig rosenbeströdd väg, skyltar åt alla håll, kom hit, stod det, du utvalde, du, himmelska, du.

I dagar och nätter gick jag undan, rak i ryggen med mina korgar och skrifter och kaffet som svalnade på trappan, dammet som glittrade. Och nya brefv kommo ideligen, kuvert efter kuvert som jag slutligen sleto upp. Vem är han som inte ger sig och förbryllar mig mot bästa vetande, mot alla lagar och förordningar, hur jag än tiger och låtsas som ingenting? Ett hjärta kan börja bulta utan tillåtelse, ränna sin egen väg likt en dirigent av stora mått, dallra i vårsolen, ack om vi finge några mulna dagar, om vi icke hade varit så förtjusande, icke viskat ett litet kanske. Sådana ord borde förbjudas och här står jag vid mitt stup. Jag säger: kom inte hit, se upp, se upp. Så snirklade orden in sig i varandra och förfulades fast koltrasten vart som tokig. Ingenting sådant, jag betackar mig. Jag blott lutade mig en aning. Och viskade kanske .Sedan revo jag brefven och värmde på kaffet. Det äro vad som blevo gjort minsann."

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb